2012/06/17

There’re no rules anymore?


Amikor megismerkedtem a lolita divattal elképzelhetetlennek tartottam, hogy akár én magam is felülírhatom a szabályokat, miközben ugyan annyira lolita maradok, mint egy tetőtől talpig burandoba öltözött, OTK-t viselő, cuki táskás, minta-loli. Merthogy, rá kéne hasonlítani, vagy mégsem? 

♥♥♥

Természetes, hogy mind a tökéletesre törekszünk, de ez nem azt jelenti, hogy muszáj vakon bevásárolnunk a legújabb printekből, hogy azok legyünk. Persze ennek a felfogásnak is megvan a maga szélsőséges példája, ami a hetekben csapta ki a biztosítékot rengeteg lolita agyában.
Ezek az „enyhén” furcsa lányok valójában Mexikói tévészereplők, a „Miss XV” showból, akik (bár erre nem tudom ki kérte őket) ott népszerűsítik ezt a stílust, amit ők „cupcake fashion”-nek hívnak. A facebook-os oldalukon rengeteg utálkozót, de nem utolsósorban több tízezres rajongótábort szereztek, a cseppet sem hétköznapi kinézetükkel. Mikor megláttam nem is akartam hinni a szememnek... Tehát itt a tökéletes példa, hogy miért vannak a szabályok. Az alapvetőek. Mint például a térdig érő szoknya, ha csak nem Ero loli, bár még ott is esztétikusabb a térd alá érő… vagy, hogy a JSK-t blúz nélkül nem ajánlatos magadra kapni….

A kellőképpen megrázó ellenpélda után pedig ott vannak azok tökéletes szabályszegő loliták, akik bármit tesznek, valahogy mégis ugyanolyanok lesznek, mint a „minta-lolik”. Ott van például Victoria Suzanne. A Parfait Doll szerkesztője és hatalmas inspiráció több száz loli és fairy kei-s számára.






Most sokan felháborodva nézik a képet, mondván „JSK blúz nélkül?!” Tény, hogy furcsa és ez a dilemma az egyik legnagyobb a lolita társadalomban. Nélküle is jó, vagy gyilkosságot követek el a ruha ellen, ha megteszem? Egyértelműen testalkat kérdése. Vannak teltebb lolik, nem csak csontvázak, ez tény. Szóval, ha JSK-t szeretnél felvenni blúz nélkül, először őszintén magadra kell nézned. Tényleg nem teszi előnytelenné az outfited? Csakis saját magadnak csinálsz rosszat, ha előnytelen ruhába bújsz.











Aztán inpirációként itt van még a tumblr híresség, Emilia. Ő egy redkívűl sokoldalú, Pastel goth/lolita.
Jelenleg divattervezést tanul. 






Elodie D., Cyril Lumboy, Mc Melody Doll, Vanessa Lopa, Pixie Late és még sorolhatnám.  Ők a legnagyobb inspirációim.

MC Melody Doll

Cyril Lumboy

Persze, ha különleges lolikat keresünk, nem kell messzire mennünk, hiszen a magyar lolik között is akadnak olyanok, aki különleges stílusukkal kombinálva viselik a ruháikat, legyen az akár egy AP, vagy csupán BL.

♥♥♥ 

Egyszóval nem kell megijedni a szabályok betartása miatt, persze azért jó tanácsként szolgálhatnak mindenki számára, megelőzve az esetleges pofára esést, egy-egy béna outfit miatt.

~Foxy~

Nincsenek megjegyzések: